Cu câteva ore înainte de vernisajul noii expoziţii amenajate pe Calea Eroilor din Buzău cu prilejul împlinirii a 1650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău, Primăria municipiului revine asupra deciziei de la scoate eroii buzoieni din panourile care alcătuiesc expoziţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul săptămânii trecute responsabilii din Primăria Buzău au hotărât să reamenajeze expoziţia outdoor de pe calea eroilor prin înlocuirea imaginilor din Primul Război Mondial, ale eroilor buzoieni şi a drapelelor ţărilor beligerante cu imagini reprezentative pentru judeţul Buzău.   

Acţiunea a fost aspru criticată de către public şi de către rudele militarilor care şi-au dat viaţa în teatrele de operaţii, iar Primăria a transmis că îşi va remedia greşeala.  

Acest lucru s-a întâmplat luni.  

Astfel, un nou panou cu eroii buzoieni care s-au jertfit în teatrele de operaţii ceva mai înghesuiţi şi cărora li s-au adăugat şi pompierii şi jurnaliştii care au pierit în explozia din mai 2004 la Mihăileşti a fost amplasat în expoziţie pe un panou situat aproximativ la jumătatea străzii, locul iniţial în care fuseseră amplasat panoul cu eroii decedaţi în teatrele de operaţii fiind acum ocupat de o fotografie în care se află primarul Constantin Toma, fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie "Getica" generalul Dragoş Dumitru Iacob, IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Titus Corlăţean şi profesorul Marius Nicoară.  

Marţi, Primăria Buzău în colaborarea cu Arhiepiscopie Buzăului şi Vrancei organizează o serie de manifestări cu prilejul împlinirii a 1650 de ani de atestare documentară a numelui de Buzău.  

Dimineaţă manifestările vor avea loc la Catedrala Arhiepiscopală iar după amiază acestea se vor muta pe Calea Eroilor unde va fi vernisată şi noua expoziţie.  

La evenimentul care va începe după ora 13.00 sunt aşteptaţi să participe preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, Ministrul Culturii Lucian Romaşcanu şi alte autorităţi locale şi judeţene. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.