Primăria municipiului Buzău a preluat, marţi, în proprietate Pădurea Crâng, în suprafaţă de 177,78 de hectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a semnat, marţi, protocolul cu Garda Forestieră şi Romsilva prin care municipalitatea preia în proprietate publică a municipiului Buzău Pădurea Crâng, în urma Hotărârii de Guvern din data de 19 ianuarie.  

”Astăzi, 8 februarie 2022, am semnat protocolul cu Garda Forestieră şi cu Romsilva, de preluare în proprietatea publică a municipiului Buzău, a pădurii Crâng, în suprafaţă de 177,78 hectare, care se adaugă celor 9,4 hectare existente în jurul lacului", a scris primarul Buzăului Constantin Toma, pe pagina sa de Facebook.  

În urma protocolului semnat marţi, municipalitatea devine proprietarul suprafeţei de peste 177 de hectare de pădure, având totodată o serie de obligaţii pentru conservarea şi regenerarea acesteia.  

Pădurea Crâng revine astfel în patrimonial municipiului Buzău după o perioadă de 141 de ani.  

”Iată că visul primarului Buzăului, Nicu Constantinescu, care a preluat la 1 mai 1881 pădurea Crâng prin lege şi care a respectat ”condiţiunea ca pentru totdeauna, Crângul să serve ca loc de preumblare şi înfrumuseţarea oraşului", este dus mai departe. Este obligaţia noastră să regenerăm această pădure minunată, să-i îmbunătăţim biodiversitatea, astfel încât, alături de celelalte proiecte de economie circulară, să transformăm Buzăul într-unul din cele mai sustenabile oraşe din România", a mai scris pe Facebook primarul Buzăului.  

   

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.