Primăria municipiului Buzău a pierdut definitiv procesul intentat de cei peste 300 de poliţişti locali concediaţi la sfârşitul lunii noiembrie. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins, marţi, recursul intentat de Primărie la decizia Tribunalului Buzău, care a suspendat Hotărârea de Consiliu Local Municipal ce prevedea concedierea celor peste 300 de poliţişti locali, astfel că aceştia îşi pot relua posturile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă şi irevocabilă, astfel că cei peste 300 de poliţişti locali îşi pot relua posturile de pe care au fost disponibilizaţi. La momentul actual însă, nu se ştie la ce vor fi folosiţi cei 300 de poliţişti locali care, până în luna noiembrie, au asigurat paza unităţilor de învăţământ. Din luna noiembrie a anului trecut, după concendierea acestora, unităţile de învăţământ au angajat firme de pază particulare pentru paza şcolilor şi grădiniţelor, iar contractile sunt în derulare.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, recunoaşte că se află în faţa unei situaţii dificile din care nu vede, deocamdată, nicio ieşire. Edilul spune că orice ar fi municipalitatea va respecta decizia instanţei, dar că nu ştie care va fi rezolvarea acestei situaţii.

"Trebuie să respectăm legea, deşi ne afectează foarte mult, organigrama este blocată, nu avem bani, este o  hotărâre a Curţii de Apel pe care o vom respecta. Mai departe, nu ştiu ce vom face. Organigrama rămâne suspendată, iar 142 de persoane lipsesc din organigrama Primăriei. A rămas în picioare decizia de la Buzău şi chiar nu ştiu ce vom face. Am aici oamenii care stau la cozi pe trei rânduri să îşi plătească datoriile, am oameni care vin zilnic în audienţă pe Legea 10 cărora nu ştiu ce să le mai zic şi toate astea din lipsă de oameni. Nu ne dăm bătuţi, dar chiar nu ştiu ce vom face”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

}n toamna anului trecut, au fost concediaţi peste 300 de poliţişti locali, la vremea respectivă autorităţile locale având un raport al Curţii de Conturi care arăta că sute de poliţişti locali au fost angajaţi ilegal. Poliţiştii locali s-au adresat instanţei, iar Tribunalul Buzău le-a dat dreptate şi a decis că cei peste 300 de poliţişti locali trebuie menţinuti in activitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.