Administraţia prezidenţială anunţă că se alătură campaniei internaţionale ”Light It Up Blue”, lansată în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu autism, astfel că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, Administraţia Prezidenţială participă la Campania ”Light It Up Blue” prin iluminarea în albastru a Palatului Cotroceni, în semn de solidaritate cu persoanele care se confruntă cu această boală, anunţă un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Prin această iniţiativă, Administraţia Prezidenţială se alătură celorlalte instituţii ale statului şi comunităţii internaţionale care susţin demersurile întreprinse pentru înţelegerea, cunoaşterea şi tratarea acestei afecţiuni. Astfel, în noaptea de 2 spre 3 aprilie, Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, în intervalul orar 20.00 - 6.00.

Autismul este una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice şi poate afecta orice familie, indiferent de condiţia socială, zona geografică sau nivelul de educaţie. În România, aproximativ 30.000 de persoane suferă de această cumplită boală, în fiecare an înregistrându-se peste o mie de noi cazuri, precizează Preşedinţia.

Preşedintele Iohannis susţine programele de suport al pacienţilor pentru a crea un standard de calitate a intervenţiilor medicale şi psihosociale oferite copiilor şi tinerilor bolnavi, care să faciliteze integrarea lor în societate, se mai arată în comunicat.

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost stabilită printr-o rezoluţie ONU adoptată în anul 2007.

În cadrul campaniei internaţionale ”Light it up blue”, principalele clădiri din marile oraşe ale lumii se iluminează în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu autism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.