Preşedintele Klaus Iohannis va merge, pe 25 şi 28 octombrie, la Carei şi la Târgu Jiu, pentru a participa la evenimente legate de Ziua Armatei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat că, pe 25 octombrie, cu ocazia Zilei Armatei Române, preşedintele României se va deplasa la Carei, în judeţul Satu Mare, la ansamblul monumental Glorie Ostaşului Român, unde se va desfăşura o ceremonie militară, organizată de Ministerul Apărării Naţionale, la care vor participa veterani de război, elevi de la şcolile din zonă şi reprezentanţi ai administraţiilor locale şi cetăţeni ai oraşului Carei.

De asemenea, în 28 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis va face o vizită la Târgu Jiu, unde se va desfăşura o ceremonie pentru comemorarea eroilor de pe Jiu, din octombrie 1916.

”Este o manifestare care face parte din programul comemorativ dedicat Primului Război Mondial, care se desfăşoară sub înaltul patronaj al preşedintelui României”, a spus Mădălina Dobrovolschi.

Ea a ţinut să precizeze, în contextul acestei vizite a şefului statului la Târgu Jiu, că anul acesta se împlinesc 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi şi Târgu Jiu este locul unde se află atâtea monumente realizate de Constantin Brâncuşi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.