Peste 4.000 de medici români lucrează în Franţa, iar în Germania numărul lor se apropie de această cifră, datele fiind reale, întrucât sunt transmise de către autorităţile profesionale din respectivele ţări, a declarat, vineri, Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prezent la Adunarea Generală Extraordinară a CMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Numărul medicilor români din Franţa depăşeşte 4.000. În Germania au ajuns şi acolo cam la 4.000. Ceea ce este de remarcat este că numărul şi rata intrărilor în Germania a crescut exponenţial în ultimii trei-patru ani. În Germania aproape că i-au ajuns pe cei din Franţa", a spus Gheorghe Borcean.
 
De asemenea, în Marea Britanie lucrează peste 3.000 de medici români, în Belgia 600 de medici români, în Italia circa 400, iar în Spania tot tot în jur de 400, a mai spus Borcean. 
 
Mai sunt medici români în Statele Unite, în Australia şi în alte ţări, potrivit datelor primite de CMR de la organismele profesionale omoloage.
 
"Putem spune că în străinătate lucrează undeva peste 12.000-13.000, către 14.000 de medici români", a adăugat preşedintele CMR.
 
Întrebat câte avize sunt cerute anual de către medici pentru a lucra în străinătate, preşedintele CMR a spus că această cifră nu este relevantă.
 
"Este relevant câţi medici avem confirmaţi ca lucrând în respectivele ţări", a adăugat Gheorghe Borcean.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.