Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a vizitat, joi, şantierul extinderii Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, pentru a veridica stadiul lucrărilor. Investiţia, care beneficiază de o finanţare de 1,5 milioane de euro din bani europeni, va fi finalizată înaintea termenului, potrivit constructorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Buzău a demarat recent lucrările la proiectul care vizează extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău.  

”Această secţie, cu siguranţă, când se va finaliza va îmbunătăţi atât actul medical, cât şi confortul şi timpul pacienţilor. E o investiţie care era necesară pentru că Spitalul Judeţean e o clădire veche de pe la începutul anilor 70. Finanţarea este asigurată prin fonduri europene, 1,5 milioane de euro şi încă 2-3 milioane de euro fonduri proprii ale Consiliului Judeţean. Chiar dacă termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2023, constructorul spune că va termina mai repede lucrarea, astfel că în primăvara anului viitor ne putem aştepta ca noua clădire să fie funcţională”, a declarat preşedintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu, în cadrul unei vizite  făcute, joi, pe şantierul deschis în curtea Spitalului Judeţean Buzău. 

Proiectul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău constă în extinderea clădirii existente cu un corp nou, cu subsol şi parter. 

Noua Unitate de Primiri Urgenţe va fi construită în zona parcării existente. În total, noul spaţiu va avea o suprafaţă de 1.135 de metri pătraţi, asigurând o mai mare libertate de mişcare şi eliminând aglomeraţia din actuala Unitate de Primiri Urgenţe.  

La finalizarea construcţiei, legătura dintre noua clădire şi vechiul spital se va face printr-o pasarelă acoperită, iar autorităţile judeţene intenţionează să amenajeze şi o Unitate de Primiri Urgenţe de Pediatrie.  

În ceea ce priveşte construirea unui nou spital la Buzău, preşedintele CJ Buzău a declarat că autorităţile judeţene trebuie să se preocupe continuu de îmbunătăţirea actului medical.  

”Cu toţii ne dorim un  nou Spital Judeţean de Urgenţă, municipal sau regional sau cum se va numi el, o unitate nouă care ar trebui să fie la nivelul anului 2022, dar până se va materializa acest lucru noi trebuie să facem eforturi susţinute pentru a îmbunătăţi actul medical. Şi mâine dacă începem demersurile pentru un nou spital tot va dura 4-5 ani construcţia unui astfel de obiectiv”, a mai spus preşedintele CJ Buzău. 

La rândul sau,  managerul S.J.U. Buzău, Claudiu Damian, a vorbit despre necesitatea unei Unităţi de Primiri Urgenţe mai mari şi cum aceasta va ajuta la îmbunătăţirea actului medical. 

”Această Unitate de Primiri Urgenţe o aşteptam de mulţi ani şi indiferent dacă preţurile se vor majora secţia U.P.U. va fi finalizată şi cu dotările necesare. U.P.U. este cartea de vizită a unui spital. 60 la sută din pacienţii spitalului se prezintă la U.P.U, aşa că astfel venim în întâmpinarea pacienţilor, aparţinătorilor şi chiar al medicilor care având la dispoziţie toate condiţiile nu se mai pot plânge că nu au putut face tot ceea ce este posibil. Cu siguranţă această secţie va aduce un plus valoare Spitalului Judeţean”, a spus Damian. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.