Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Bacău (ADIB), propune asocierea cu municipiul Bacău pentru a contribui financiar la lucrările de punere în siguranţă a conductei de aducţiune a apei Valea Uzului-Grigoreni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Voi propune consilierilor judeţeni în cadrul şedinţei ordinare de mâine (joi - n.r.) adoptarea unei hotărâri prin care să fie aprobată asocierea cu Municipiul Bacău, în vederea realizării punerii în siguranţă a conductei de aducţiune Valea Uzului-Grigoreni”, a scris, miercuri, pe Facebook ,preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.
 
De asemenea, preşedintele CJ Bacău a afirmat că asocierea cu municipiul Bacău este condiţionată de luarea tuturor măsurilor care se impun pentru identificarea şi atragerea răspunderii persoanelor implicate în reabilitarea conductei din fonduri ISPA în anul 2011, în vederea recuperării prejudiciului rezultat. 
 
Punerea în siguranţă a conductei de aducţiune Valea Uzului face parte dintr-un plan de măsuri stabilite de un expert independent la solicitarea A.D.I.B. pentru a evita pe viitor avariile, precum cea petrecută la începutul lunii februarie, când o parte a locuitorilor municipiului Bacău au rămas fără apă la robinete mai bine de o săptămână. 
 
Cele trei soluţii stabilite în urma expertizei solicitate de A.D.I.B. sunt operaţionalizarea Rezervei de apă, punerea în siguranţă a conductei de aducţiune Valea Uzului-Grigoreni prin aplicarea soluţiilor dispuse de experţii tehnici, şi finanţarea investiţiilor cuprinse într-un plan multianual pentru reducerea pierderilor pe reţeaua de distribuţie din municipiu, soluţii care trebuie realizate cu finanţarea proprietarului care este UAT Bacău. 
 
Cu toate acestea, primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu, refuză să finanţeze lucrarea de punere în siguranţă a conductei de aducţiune, care este estimată la aproximativ 25 de milioane de euro, sumă similară cu cea plătită pentru modernizarea prin fonduri ISPA, recepţionată în anul 2011, a aducţiunii de 45 de kilometri de la Valea Uzului la Grigoreni.
 
"Cred că glumiţi dacă vă aşteptaţi să luaţi din nou aceiaşi bani din buzunarul băcăuanilor, pentru a plăti o lucrare care nu a fost făcută corect. Primăria va face din nou plângeri penale cu privire la execuţia aducţiunii”, a spus, la finalul şedinţei Consiliului Local de luni, primarul Lucian Viziteu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.