Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, spune că se fac presiuni ca Maternitatea Giuleşti, unde mai mulţi angajaţi au fost depistaţi cu stafiloc auriu, bacteria fiind confirmată şi la 20 de bebeluşi, să fie redeschisă întrucât "fabrica de bani de la Giuleşti trebuie urgent repornită". "Politicienii ăştia, dar şi medicii uită un lucru simplu, noi nu suntem numere, noi suntem oameni vii şi dacă unul singur dintre noi moare în mizeria pe care ei o administrează este obligatoriu ca administratorul să dispară din viaţa publică şi să răspundă în faţa legii", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În 2016, ministrul sănătăţii Achimaş Cadariu declara că numărul de morţi rezultat în urma incendiului din clubul Colectiv se încadrează procentual în statisticile la nivel mondial. În 2018, primarul capitalei Gabriela Firea ne spune că cei câţiva bebeluşi infectaţi cu stafilococ auriu nu reprezintă decăt un număr infim de cazuri, număr care, nu este aşa, se încadrează în statistici. Politicienii ăştia, dar şi medicii uită un lucru simplu, noi nu suntem numere, noi suntem oameni vii şi dacă unul singur dintre noi moare în mizeria pe care ei o administrează este obligatoriu ca administratorul să dispară din viaţa publică şi să răspundă în faţa legii", scrie Eugen Iancu pe Facebook.

El spune că se fac presiuni pentru redeschiderea Maternităţii Giuleşti.

"Înţeleg că se fac presiuni ca maternitatea să fie urgent redeschisă, fabrica de bani de la Giuleşti trebuie urgent repornită. Câtă inconştienţă la oamenii ăştia. Îi avertizez pe primarul Firea, pe managerul maternităţii dar şi pe cei din Ministerul Sănătăţii, DSP etc că următorii bebeluşi care vor fi infectaţi in această maternitate şi vor muri, vor fi culpa lor 100%. Un singur copil dacă va muri, va trebui să răspunzi pentru el, doamnă primar Gabriela Firea", mai susţine Eugen Iancu.

Numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu provenind de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sîrbu" care au fost internaţi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” a ajuns la 20.

Primarul general Gabriela Firea a declarat, luni, că Maternitatea Giuleşti ”este una dintre cele mai mari şi cele mai căutate din ţară” şi a vrut să transmită părinţilor că se va face tot posibilul pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară. Ea a precizat că la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” mai sunt internaţi 15 bebelusi dintre cei născuţi la Maternitatea Giuleşti, iar la 11 dintre aceştia s-a confirmat prezenţa stafilococului auriu. În celelalte patru cazuri se aşteaptă rezultatul analizelor. Firea şi-a exprimat speranţa că maternitatea va fi redeschisă într-o săptămână, ”pentru că sunt paciente care aşteaptă să nască”.

Primarul general a afirmat că ”Maternitatea Giuleşti este una dintre cele mai mari şi cele mai căutate din ţară (...) este o maternitate foarte bună”.

Firea a precizat că, în lunile octombrie şi noiembrie, s-au născut peste şapte sute de bebeluşi la Maternitatea Giuleşti, în 20 de cazuri fiind depistat stafilococ auriu. În Spitalul ”Grigore Alexandrescu” mai sunt internaţi 15 copii, la 11 dintre aceştia fiind confirmat stafilococul auriu. La ceilalţi patru se aşteaptă rezultatele analizelor. Copiii s-au prezentat la spital la 7 – 21 de zile de la externare.

”Încă din luna octombrie se luaseră măsuri pentru a vedea cine a fost purtătorul stafilococului. 104 cadre medicale investigate – la 20 s-a constatat stafilococ – sunt în concediu medical, fie în libere”, a mai spus Firea.

Potrivit acesteia, ”apar astfel de situaţii pentru că, din păcate, spitalele nu au cum să fie sterile”. ”Vin pacienţi, vin aparţinători care, nu de fiecare dată, înţeleg să respecte regulile de igienă. (...) Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secţia şi să se facă internări pentru că sunt paciente care aşteaptă să nască”, a mai spus primarul general.

Aceasta susţine că ”nu ar fi rău să existe nişte reglementări mult mai stricte şi mult mai ferme în ceea ce priveşte pătrunderea în spitale a persoanelor care vin la pacienţi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.