Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, Carmen Pantiş, a declarat că Flavia Groşan, doctorul care a afirmat că tratează după tratamente proprii bolnavii de COVID-19, nu a fost sancţionată de instituţia pe care o conduce şi va putea să îşi trateze pacienţii ca şi până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Carmen Pantiş a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că audierea Flaviei Groşan nu a reprezentat o anchetă. 
 
“A avut loc audierea doamnei doctor Flavis Groşan la Comisia de Etică şi Deontologie Medicală. Nu a fost o anchetă, este un element important în discuţia noastră, eu ca preşedinte al Colegiului Medicilor Bihor nu am participat la această audiere, fiind doar Comisia de Etică domnul vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Bihor care se ocupă de partea de jurisdicţie împreună cu membrii Comisiei de Etică şi trei specialişti invitaţi: anestezie-terapie intensivă, infecţioase şi pneumologie. A fost o discuţie amiabilă cu doamna doctor Flavia Groşan în care dânsa şi-a exprimat dragostea faţă de pacienţi, empatia faţă de ei, noi ştim că există o simpatie foarte mare în rândul tututor pacienţilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba de Comisia de Etică şi Deontologie Medicală deoarece au fost încălcate articolul 10 şi articolul 22 din Codul de Deontologie Profesională legat de denigrarea unor colegi ai domniei sale şi de afirmarea în spaţiul public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost verificate prin studii ştiinţifice”, a declarat Carmen Pantiş.
 
Ea a precizat că Flavia Groşan nu a fost sancţionată şi va continua să îşi trateze pacienţii ca şi până acum. 
 
“Doamna doctor va continua să îşi trateze pacienţii exact cum a făcut-o şi până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există posibilitatea unor analize mai complexe şi a unui tratament de suport. Am discutat câteva elemente legate de medicaţia pe care o dă care îşi are rolul ei şi aţi văzut că acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să îşi exprime anumite reţineri legate de colegii din spital şi ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital. În concluzia discuţiei cu doamna doctor aceasta nu primeşte nicio sancţiune şi această autosesizare a Colegiului Medicilor Bihor s-a terminat astăzi în acest punct fără ca doamna doctor să primească sancţiuni”, a explicat preşedintele Colegiului Medicilor Bihor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.