Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la deschiderea celei de-a doua ediţii a Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni, că din păcate, în acest moment componenta de cercetare ştiinţifică în România beneficiază de o finanţare insignifiantă şi a precizat că vor trebui să aibă o decizie legată de modalitatea în care realizează congruenţa între activitatea realizată la nivelul Ministerului Cercetării şi activitatea de cercetare de la nivelul Ministerului Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doar legile educaţiei nu pot să producă efecte unilateral şi atunci sunt celelalte aspecte care trebuie agregate, aş da explul aici componenta de cercetare-dezvoltare. Din păcate, în acest moment componenta de cercetare ştiinţifică, în România beneficiază de o finanţare aş putea spune indignifiantă”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

El a continuat: ”Există o proiecţie la nivelul ministerului Cercetării şi aici va trebui să avem o decizie legată de modalitatea în care realizăm congruenţa între activitatea realizată la nivelul ministerului Cercetării şi activitatea de cercetare de la nivelul Ministerului Educaţiei”.

Premierul a precizat că ”nu putem vorbi de educaţie fără a ţine pasul cu dinamica dezvoltării şi a impactului pe care îl are astăzi tehnologia, fără să asigurăm condiţii cel puţin similare în ceea ce înseamnă partea de cercetare, ca să nu mai vorbim de ceea ce înseamnă digitalizarea”.

”Sunt proiecte cât se poate de ambiţioase şi cred că esenţa la tot ceea ce noi ne propunem este coerenţa”, a mai afirmat premierul României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.