Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Şova, o evaluare completă a stării podurilor din România, pentru a se interveni la timp în reparaţia acestora. Premierul a afirmat că decizia a fost luată după tragedia din apropiere de Genova, Italia, unde viaductul Morandi s-a prăbuşit, iar zeci de persoane au fost ucise. CNAIR a anunţat din 16 august că podurile din România nu sunt în pericol să se prăbuşească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“I-am cerut ministrului Transporturilor o evaluare completă, amănunţită, a stării podurilor din România. Această analiza ne va oferi o imagine exactă a situaţiei, astfel încât să putem interveni la timp pentru investiţii sau pentru reparaţii. Evaluarea cerută vine în completarea reviziilor periodice, realizată de CNAIR”, a declarat premierul Dăncilă.

Viorica Dăncilă a precizat că avem nevoie de o abordare preventivă, cu “accent pe siguranţa cetăţeanului”, explicând că decizia vine după ce viaductul Morandi din apropiere de Genova s-a prăbuşit şi a ucis zeci de oameni, printre care şi doi români.

“Cred că avem nevoie de o abordare preventivă, în care să punem accent pe siguranţa cetăţeanului. Am luat această decizie după tragedia din Italia în care zeci de oameni şi-au pierdut viaţa, între care şi doi români, ca urmare a prăbuşirii unui segment de pod lângă Genova”, a mai explicat ea.

O porţiune lungă a Podului Morandi de pe autostrada A10, care asigură o legătură între Italia şi Franţa, s-a surpat pe 14 august, la Genova, în timpul unei furtuni, iar zeci de vehicule au căzut în gol de la peste 50 de metri înălţime. 43 de persoane au decedat, iar printre acestea s-au aflat şi doi români.

În 16 august, CNAIR a precizat, într-un comunicat, că "podurile din România nu sunt în pericol să se prăbuşească", precizând că, din cele 4.250 de poduri aflate pe reţeaua de drumuri naţionale din România, doar 37 se află în clasa tehnică 5, iar majoritatea lor sunt situate pe drumuri secundare, preluate în trecut de la autorităţile locale. De asemenea 680 de poduri sunt în clasa tehnică 4.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.