Agenţia Naţională de Transplant anunţă, miercuri, prima operaţie de prelevare de organe făută în acest an la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, de la o pacientă. Operaţia a fost uramată de un transplant hepatic şi două de cornee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În zorii acestei dimineţi, s-a încheiat la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti prima intervenţie de prelevare organe şi ţesuturi din acest an, datorită gestului altruist făcut de familia unei paciente aflată în moarte cerebrală. Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru un pacient care aştepta un transplant hepatic şi pentru alţi 2 pacienţi care aveau nevoie de un transplant de cornee”, a transmis, miercuri, Agenţia Naţională de Transplant.  

Sursa citată a precizat că generozitatea familiei şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului din Moineşti, formată din Dr. Nina Anghel, Dr. Corina Dascălu – kdp , As. Mariana Chirilă – coordonator transplant au pornit resorturile speranţei pentru alţi pacienţi.  

Intervenţia de prelevare a ficatului a fost realizată de echipa Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guendaiy Vatachki. Cu măiestrie, profesioniştii de la Fundeni vor reda viaţa unui alt pacient prin transplant hepatic. Corneea prelevată va fi transplantată în cadrul Clinicii de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi, redând vederea pentru 2 oameni.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.