O femeie de 62 de ani din Buzău aflată în moarte cerebrală a donat pentru centrele de transplant din Bucureşti mai multe organe vitale. Prelevarea a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău şi a fost făcută de către două echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Colentina, alături de medicii de la Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, o pacientă în vârstă de 62 de ani s-a prezentat în stare gravă, în comă, în data de 22 martie 2022, la U.P.U. a SJU Buzău.  

În data de 31 martie 2022, pacienta a fost declarată în moarte cerebrală. 

Având în vedere diagnosticul şi faptul că pacienta este eligibilă pentru prelevare de organe şi ţesuturi s-a luat legătura cu familia, în vederea obţinerii acordului de prelevare de organe şi ţesuturi. 

Familia şi-a exprimat acordul iar, joi, două echipe medicale de la Institutul Clinic Fundeni, Bucureşti, şi Spitalul Colentina, Bucureşti, au sosit la Buzău pentru prelevarea de organe şi ţesuturi.. 

S-au prelevat ficat, rinichi, os, cornee, organele fiind alocate centrelor din Bucureşti. 

”Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău mulţumeşte familiei că a conştientizat nevoia de a salva alte vieţi prin acordul pe care l-a dat în vederea prelevării de organe şi echipelor medicale pluridisciplinare implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă”, a transmis unitatea medicală.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.