Inspectorii antifraudă au identificat o reţea evazionistă formată din peste o sută de agenţi economici, iar în urma verificărilor efectuate a fost descoperit un prejudiciu adus bugetuluide st at de 21,4 milioane lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată şi impozit pe profit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANAF, societăţile verificate au înregistrat în evidenţele contabile documente care atestau achiziţii de bunuri sau servicii diverse de la societăţi care au interacţionat între ele doar formal,

acestea, în fapt, neavând capacitatea de a livra bunurile sau serviciile declarate de societăţile beneficiare.

”Persoanele care au pus bazele acestui mecanism prin care au derulat activităţi ilegale, au înfiinţat societăţi de tip fantomă pe numele lor sau al altor persoane cu situaţie financiară precară, cetăţeni români sau ai Republicii Moldova, care au acceptat să deţină calitatea de asociaţi şi administratori în cadrul societăţilor şi să deschidă conturibancare în numele acestora, fără a avea cunoştinţă de activitatea economică desfăşurată”, anunţă ANAF.

Totodată, persoanele care au pus bazele acestui mecanism îşi însuşeau câştigurile ilicite, fie prin retragerea unor sume considerabile de bani de la ghişeele băncilor, utilizând borderouri de achiziţie cereale sau cherestea, fie prin retragerea banilor direct de la ATM-uri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.