Prefectura Sibiu a anunţat, miercuri, că 48 de cetăţeni din Egipt sunt blocaţi la Sibiu de 3 săptămâni, după ce firma de construcţii care munceau a reziliat contractul cu firma din Bucureşti la care aceştia sunt angajaţi. Firma angajatoare nu i-a mai transportat la Bucureşti, iar Primăria Sibiu şi Crucea Roşie le-au oferit alimente în ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, Ambasada Egiptului din Bucureşti a transmis o adresă de informare cu privire la situaţia cetăţenilor egipteni, care sunt blocaţi în Sibiu. Cetăţenii egipteni sunt angajaţi la o societate din Bucureşti. Aceasta avea un contract cu o societate de construcţii din Sibiu, contract ce a fost reziliat. Întrucât cetăţenii egipteni îşi desfăşurau activitatea pentru prestarea unor servicii, al căror contract a fost reziliat, societatea i-a lăsat în Sibiu, netransferându-i la Bucureşti”, a transmis, miercuri, Prefectura Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, întrucât societatea nu le-a mai asigurat resurse financiare, cetăţenii egipteni au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu (ITM) cu privire la situaţia în care au fost puşi.

”Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor egipteni, la iniţiativa Instituţiei Prefectului judeţul Sibiu, proprietarul spaţiului unde aceştia locuiesc le-a permis şederea, cu toate că societatea nu şi-a respectat partea contractuală. De asemeneaşi Primăria Municipiului Sibiu, împreună cu Crucea Roşie Filiala Sibiu, îi ajută pe aceşti oameni oferindu-le hrană”,a mai transmis Prefectura Sibiu.

Instituţia anunţă că nu există deocamdată informaţii despre repatrierea cetăţenilor egipteni, situaţia lor fiind incertă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.