Prefectul Toni Greblă şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, au verificat stadiul lucrărilor de consolidare a Pasajului Unirii. Potrivit Prefecturii, cele mai dificile intervenţii s-au finalizat, infiltraţiile de la nivelul carosabilului au fost izolate, iar consolidarea pereţilor s-a încheiat. De asemenea, a fost turnat primul strat de asfalt şi continuă lucrările pentru montarea celor 2.800 de panouri care vor îmbrăca pereţii interiori ai pasajului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Miercuri, începând cu ora 23.00, Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, şi Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, au verificat stadiul lucrărilor de consolidare şi reabilitare a Pasajului Unirii şi ritmul de desfăşurare a activităţii, inclusiv pe timpul nopţii. Lucrările de punere în siguranţă a Pasajului Unirii şi a planşeului de sub Piaţa Unirii au început la sfârşitul lunii mai, fiind realizate, în prezent, în proporţie de peste 50%. Totodată, au fost primite asigurări din partea echipei de experţi de pe şantier că lucrările vor fi finalizate până la începutul lunii septembrie”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei. 

Prefectul Capitalei şi Primarul Sectorului 4 au fost informaţi că cele mai dificile intervenţii s-au finalizat, infiltraţiile de la nivelul carosabilului au fost izolate, iar consolidarea pereţilor s-a încheiat. De asemenea, a fost turnat primul strat de asfalt şi continuă lucrările pentru montarea celor 2.800 de panouri care vor îmbrăca pereţii interiori ai pasajului.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Totodată, au început intervenţiile de înlocuire a reţelelor edilitare de apă-canal şi a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat şi a celui de ventilaţie, spune prefectura.

”În premieră pentru ţara noastră, Pasajul rutier Unirii va avea un sistem performant de ventilaţie, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor şi asigurarea aerului curat. Tot în premieră, la finalul lucrărilor, în pasaj nu vor mai fi probleme la utilizarea telefoanelor, deoarece vor fi montate amplificatoare de semnal GSM”, afirmă instituţia. 

”Aflat într-o stare avansată de degradare şi încadrat, în urma celor două expertize, în clasa stării tehnice IV – necorespunzător, Pasajul Unirii a intrat, la începutul acestui an, în administrarea Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, care a demarat, de îndată, procedurile necesare începerii lucrărilor de punere în siguranţă, ce au ca termen de finalizare, începutul lunii septembrie”, se arată în comunicat.

Prefectul Toni Greblă şi-a exprimat sprijinul pentru Primăria Sectorului 4 în privinţa demersurilor de reabilitare şi consolidare a Pasajului Unirii, precizând că era nevoie de o intervenţie rapidă la această infrastructură critică a Municipiului Bucureşti, care se afla în stare avansată de degradare.

”Totodată, Prefectul Toni Greblă a menţionat că lucrări de reabilitare, consolidare şi dezvoltare a unor obiective mari de infrastructură trebuie demarate şi în alte zone ale Capitalei, pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor, fluidizarea traficului şi dezvoltarea durabilă a oraşului”, se mai menţionează în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.