Radu Perianu, Prefectul judeţului Argeş, anunţă joi că i-au fost transmise de către Direcţia de Sănătate Publică mai multe probleme în secţiile Spitalului de Urgenţă Piteşti, pentru care inspectorii au dat sancţiuni şi au cerut să fie luate măsuri. Prefectul precizează că în secţia Obstretică-Ginecologie, inspectorii DSP au constatat că sunt infiltraţii la nivelul plafonului, pe un hol şi într-un salon în care sunt cazate lehuze iar la Oftamologie nu se respectă protocolul stabilit pentru sterilizare şi a fost aplicată o amendă în valoare de 2000 de lei. Potrivit acestuia, tot raportul preliminar al DSP Argeş arată că nu este asigurată dotarea minimă cu grupuri sanitare în întreaga unitate spitalicească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Comisia de control în unităţile spitaliceşti, constituită prin Ordin de prefect, îşi continuă activitatea. Sunt verificate în continuare secţiile Spitalului de Urgenţă Piteşti. Mi-au fost transmise de către Direcţia de Sănătate Publică mai multe probleme pentru care inspectorii au dat sancţiuni şi au cerut să fie luate măsuri. În secţia Obstretică-Ginecologie, inspectorii DSP au constatat că sunt infiltraţii la nivelul plafonului, pe un hol şi într-un salon în care sunt cazate lehuze. Au cerut ca locaţiile să fie igienizate şi au stabilit termen până la sfârşitul aceste luni”, precizează Radu Perianu, Prefectul judeţului Argeş.
 
Prefectul precizează că la Oftamologie nu se respectă protocolul stabilit pentru sterilizare şi a fost aplicată o amendă în valoare de 2000 de lei. 
 
”Tâmplăria din lemn este o problemă, îndeosebi cea de la nivelul grupurilor sanitare, pentru că este veche, s-a deteriorat şi nu mai poate fi curăţată şi dezinfectată”, arată prefectul. 
 
Potrivit acestuia, tot raportul preliminar al DSP Argeş arată că nu este asigurată dotarea minimă cu grupuri sanitare în întreaga unitate spitalicească. 
 
”În saloane nu se asigură dotările minime obligatorii ce prevăd o priză de oxigen la două paturi şi sonerie la fiecare pat. Încă se pratică să anunţe cineva o asistentă sau o infirmieră dacă un bolnav are nevoie de sprijin. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au dat amenzi în valoare de 5500 lei, una dintre ele, unui agent economic care are un spaţiu închiriat în incinta spitalului şi avea frigiderele alimentate de la prize desprinse din perete, un pericol clar de producere a unui incendiu”, mai anunţă prefectul judeţului Argeş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.