Prefectul de Gorj, Ion Cristinel Rujan, a anunţat joi dimineaţă că activităţile publice care implică un număr mare de persoane sunt interzise în Prigoria, unde a fost identificat primul caz de îmbolnăvire, iar şcolile au fost închise pentru dezinfecţie, precizând că au fost prelevate probe biologice în vederea testării pentru coronavirus de la 73 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul a afirmat într-o conferinţă de presă că activităţile publice care implică un număr mare de persoane au fost interzise în comuna Prigoria, iar cursurile şcolilor şi grădiniţelor au fost suspendate pentru a putea fi făcută dezinfecţia.

Cei care au intrat în contact cu tânărul de 25 de ani diagnosticat cu coronavirus sunt izolaţi la domiciliu, sub supraveghere.

Prefectul a mai precizat că angajaţii din instituţiile implicate în intervenţii sau în acţiunile de prevenţie au fost avertizaţi că ar putea fi necesar să lucreze ore suplimentare.

Conform lui Rujan, supravegherea persoanelor aflate în izolare este atribuţia Poliţiei şi a Inspectoratului de Jandarmi.

Prefectul de Gorj s-a referit şi la necesitatea respectării reglementărilor referitoare la protecţia datelor cu caracter personal.

Ion rujan a mai afirmat că au fost prelevate probe biologice în vederea testării pentru coronavirus de la 73 de persoane, 44 dintre acestea fiind transmise încă de miercuri, iar alte 29, joi dimineaţă. Aceste analize sunt făcute la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

Un tânărul de 25 de ani din Prigoria este primul caz din România diagnosticat cu coronavirus. El a intrat în contact cu italianul de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România, fiind ulterior depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Bărbatul a  ajuns joi dimineaţă la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, starea sa fiind bună. El este izolat de ceilalţi pacienţi, fiindu-i stabilită deja o schemă de tratament. Bprbatul lucra lao firmă a italianului. Părinţii şi bunicii băiatului, precum şi prietena acestuia au fost izolaţi la domiciliu.

De asemenea, conform primarului localităţii, Iuliana Iliescu, bărbatul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.