Prefectul din Mureş Mara Togănel a dispus controale în toate secţiile de terapie intensivă de la spitalele din judeţ, pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura a fost dispusă în şedinţa de duminică a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş. 

„Am solicitat verificarea, în regim de urgenţă, începând de azi, a autorizaţiilor ISU la toate spitalele din judeţul Mureş. I-am solicitat inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş verificarea, cu celeritate, a spaţiilor destinate tratamentului pacienţilor COVID. Raportul va include însă situaţia la zi, în toate secţiile, clinicile şi spitalele din judeţul Mureş, indiferent de patologia pe care o tratează”, a declarat Mara Togănel, printr-un comunicat de presă al prefecturii remis duminică News.ro.

Premierul Ludovic Orban a decis, la întâlnirea de lucru de duminică la Palatul Victoria cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă de luni controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”, informează Guvernul.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.