Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a cerut, marţi, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca forţele de ordine să fie precaute şi pregătite să facă faţă tututor situaţiilor, mai ales la manifestările cu public numeros, în contextul în care numărul migranţilor a crescut, iar în 2019 România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a cerut, marţi, celor implicaţi în organizarea de evenimente publice cu număr mare de participanţi să fie prevăzători pentru a evita eventuale incidente ce pot apărea, având în vedere creşterea numărului migranţilor.

„Ţinând cont de faptul că numărul de migranţi a crescut şi la noi destul de mult, ţinând cont de ce se întâmplă la nivel internaţional, aş vrea ca atunci când la nivelul localităţilor mari cum sunt Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu dar şi altele, când se întâmplă acţiuni cu mari aglomeraţii, organizatorii să-şi ia măsuri de precauţie”, a spus Carmen Ichim.

De asemenea, aceasta a certut măsuri suplimentare de protecţie din partea Poliţiei, Jandarmeriei şi pompierilor. 

”Totodată, vreau ca Poliţia, Jandarmeria şi ISU să ia măsuri de protecţie, astfel încât să nu avem şi noi vreun eveniment nedorit. Gândiţi-vă că urmează 31 decembrie şi prin toate pieţele vor fi mari aglomerări de oameni. Nu suntem noi o ţară cu prea mare importanţă, dar venim la conducerea Uniunii Europene şi atunci am putea avea parte şi de aşa ceva. Trag, deci, un semnal de alarmă să fim pregătiţi pentru evenimente care implică participarea multor persoane. E mai bine să fim mai atenţi”, a mai declarant prefectul judeţului Buzău. 

La şedinţă au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, viceprimarul municipiului Buzău, Andrei Neder, ofiţeri din conducerea Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi alţi şefi de instituţii publice deconcentrate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.