Prefectul Capitei Rareş Hopincă şi candidat al PSD la Primăria Sectorului 2, Rareş Hopincă, a anunţat că există suspiciuni că retrocedarea Parcului IOR ar fi fost realizată cu acte false. El a mai precizat că a primit, luni, raportul întocmit de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) din care reiese acesdt lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma activităţilor desfăşurate, am constatat că există suspiciuni că retrocedarea unei părţi din Parcul IOR a fost realizată prin utilizarea unor documente false. După depunerea acţiunii în instanţă de către mine, în octombrie 2023, pentru anularea dispoziţiilor de retrocedare a Parcului IOR, am solicitat Autorităţii Naţionale pentru Restituire Proprietăţilor (ANRP) să desfăşoare un control de fond pe toate documentele ce au stat la baza celor două dispoziţii pentru retrocedarea unei părţi din Parcul IOR”, a declarat Rareş Hopincă, într-o declaraţie de presă susţinută, marţi la Prefectura Capitalei.

El a adăugat că a primit, luni, raportul ANRP realizat „într-un orizont de timp de latru luni care a verificat o serie întreagă de documente de la multe instituţii ale statului şi o serie de documente primite în timpul controlului de la persoane fizice”.

„Constatările din raport sunt extrem de grave, dar din raţiuni ce ţin de strategia în cadrul procesului, pentru a maximiza şansele de a anula cele două dispoziţii, nu-l voi face public, ci voi cita anumite aspecte din acest raport. Retrocedarea Parcului IOR s-a făcut într-o manieră abuzivă, fiind constatat un lung şir de posibile infracţiuni şi încălcări ale procedurilor stabilite de lege. Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai grave infracţiuni săvârşite în această procedură este constatarea unor semnături ce par a fi false”, a mai spus Hopincă.

Acesta a mai explicat că raportul consemnează faptul că o semnătură din acest dosar, a unei singure persoane, ar fi diferită, în notificări distincte, şi ar fi nevoie de investigaţii suplimentare. Astfel, Hopincă a punctat că va trimite raportul la instituţii abilitate, pentru anchetă.

„Concomitent cu solicitarea către ANRP, am făcut şi o solicitare către primarul general al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, pentru a ni se pune la dispoziţie celebra analiză juridică, analiză ce se efectuează de circa 3 ani, solicitare la care nu am primit niciun răspuns de la primarul general, până la data prezentă”, a mai anunţat Hopincă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.