Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă a solicitat, marţi, de urgenţă Primăriei Sectorului 2 şi conducerii unităţii să demareze o ancheta administrativă şi să prezinte public modul în care persoanele şi firmele responsabile cu asigurarea pazei în Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, unde mai mulţi elevi au fost intoxicaţi, după ce un licean a pulverizat cu spray paralizant, şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Solicit de urgenţă Primăriei Sectorului 2 şi conducerii unităţii să demareze o ancheta administrativă şi să prezinte public modul în care persoanele şi firmele responsabile cu asigurarea pazei în unitatea de învăţământ şi-au îndeplinit atribuţiile”, a transmis prefectul Capitalei pe Facebook.

Rareş Hopincă afirmă că ”acest incident trebuie tratat cu responsabilitate şi fermitate, iar cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere”.

”Autoritatea publică locală are obligaţia de a asigura un climat de siguranţă în şcoli petru elevi şi pentru cadrele didactice”, menţionează prefectul Capitalei.

Un spray lacrimogen a fost folosit, marţi, în incinta Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti, de un adolescent de 15 ani. 25 de elevi au fost transportaţi la spital, în total 33 fiind evaluaţi de către cadrele medicale.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, care va stabili împrejurările în care elevul a folosit spray-ul în exteriorul unităţii, dar şi la intrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.