Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, anunţă că furtunile din ultimele zile au afectat 22 de comune, atât din bazinul Siretului, cât şi din bazinul Prutului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fenomenele meteorologice produse în ultimele zile au afectat 22 de comune din judeţul Iaşi, atât din bazinul Siretului, cât şi din bazinul Prutului.

Conform rapoartelor operative transmise de comune, rezultă următoarele:

- au fost avariate un număr de 9 case şi 9 anexe gospodăreşti din comuna Mirceşti;

- au fost inundate 8 case în comuna Schitu Duca;

- în comuna Golăeşti au fost inundate 10 anexe gospodăreşti;

- în comuna Hălăuceşti au fost inundate 4 anexe gospodăreşti”, a transmis, luni seară, prefectul de Iaşi.

Potrivit acestuia, au fost afectate, de asemenea, 9.9 km de drumuri judeţene, 116 km drumuri comunale, 26 km drumuri agricole şi forestiere, 3 poduri, 4 podeţe, 215 ha terenuri agricole.

”Gravitatea pagubelor înregistrate va fi verificată punctual în teren, pentru locuinţe urmând a fi transmise solicitări de acordare a unor ajutoare de urgenţă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Un raport al pagubelor va fi transmis şi Companiei Naţionale de Investiţii, în vederea acordării fondurilor necesare reabilitarii drumurilor afectate”, a mai transmis prefectul Marian Grigoraş.

Judeţul Iaşi este, până la ora 22.00, sub avertizare cod galben de furtuni.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.