Şase gospodării din localitatea Gornet Cricov, judeţul Prahova, au fost afectate, joi, de o alunecare de teren, iar o anexă gospodărească a fost răsturnată. Cinci persoane, între care un copil, ar putea fi evacuate din locuinţe dacă situaţia o va impune şi cazate la căminul cultural din localitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alunecarea de teren s-a produs în satul Tărculeşti, din localitatea prahoveană Gornet Cricov, pe o lungime de aproximativ 350 de metri pătraţi şi o lăţime de aproape 45 de metri pătraţi. 
 
Şase gospodării au fost afectate, iar o anexă gospodărească a fost răsturnată în totalitate.
 
”Evoluţia alunecării de teren poate afecta şi locuinţele celor şase proprietari”, precizează reprezentanţii Imspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Cinci persoane, între care un copil, din locuinţele afectate ar putea fi evacuate dacă situaţia o va impune, acestea urmând să fie cazate temporar la căminul cultural din localitate. 
 
Reprezentanţii ISU mai spun că, având în vedere alunecările vizibile constatate, ”se impune de urgenţă efectuarea unor expertize tehnice în vederea stabilirii unor măsuri de rezistenţă şi stabilitate a terenurilor”. 

Tot în judeţul Prahova, joi după-amiază drumul judeţean 100H a fost complet blocat, timp de o oră, în comuna Jugureni, după ce, din cauza vântului puternic, mai mulţi copaci au căzut pe şosea. Drumul a fost deblocat după ce copacii au fost îndepărtaţi de către pompieri, care au fost nevoiţi să meargă pe jos doi kilometri, pentru a ajunge la locul intervenţiei, întrucât drumul era impracticabil.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că echipajele ISU Prahova au intervenit de asemenea în curtea Spitalului de Psihiatrie Voila, pentru îndepărtarea unui arbore secular care ameninţa să cadă peste o clădire şi să rupă cablurile electrice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.