Patru agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în comuna prahoveană Ceptura, având ca obiect fabricarea vinului, au primit amenzi de la comisarii Gărzii de Mediu Prahova pe motiv că au deversat în reţeaua de canalizare a localităţii şi în canalul de irigaţii reziduuri. Garda de Mediu a fost sesizată de către operatorul de apă Hidro Prahova asupra faptului că în reţeaua de canalizare a comunei au ajuns ape de culoare roşie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Garda de Mediu Prahova, ca urmare a sesizărilor înregistrate privind deversarea de ape neconforme în reţeaua de canalizare Ceptura şi în canalul ANIF, a sancţionat patru operatori economici de pe raza comunei Ceptura ce au ca obiect de activitate fabricarea vinului. Astfel, în perioada 11.03-23.03.2021 au fost efectuate verificări în teren în urma cărora au fost constatate neconformităţi privind depăşiri ale indicatorilor de calitate a apelor uzate evacuate, lipsa gestiunii deşeurilor generate din activitate şi date eronate înscrise în aceasta. Faţă de cele constatate, comisarii GNM CJ Prahova au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 165.000 lei, iar pentru una din societăţi a fost înaintată către APM Prahova notificarea prealabilă suspendării activităţii acesteia, cu termen de remedierea a deficienţelor”, informează, joi, Garda de Mediu Prahova într-o postare pe Facebook.
 
Sesizarea cu privire la deversarea de reziduuri în canalizarea comunei Ceptura a fst făcută, la începutul acestei luni, de către operatorul de apă Hidro Prahova, care a anunţat că printr-un racord ilegal au ajuns în canalizare şi în staţia de epurare "deşeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roşie-mov".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.