Bugetul propriu al judeţului Prahova, aprobat, joi după-amiază, de Consiliul Judeţean, nu prevede niciun leu pentru investiţii anul acesta, eventuale lucrări de invetiţii urmând să fie făcute din excedentul bugetar din anii anteriori. În schimb, consilierii judeţeni au aprobat alocarea, din acest buget, a aproape 200.000 de lei pentru ca mai mulţi aleşi locali să se deplaseze la un festival la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul judeţului Prahova, care a fost aprobat, joi după-amiază, de Consiliul Judeţean nu prevede niciun ban pentru investiţii în cursul anului 2017, eventuale lucrări de investiţii urmând să fie făcute din excedentul bugetar rămas necheltuit în anii anteriori.

"Pentru anul 2017, suma bugetului este 412 milioane de lei şi cheltuieli totale avem în sumă de 555 milioane lei. (...) Anul acesta, bugetul propriu nu ne ajunge decât pentru funcţionare, pentru cheltuieli cu personal, cu întreţinere şi cu reparaţiile. Concluzia este că pentru investiţii nu ne-a rămas absolut niciun leu anul acesta. Toate investiţiile se vor face din excedent", a declarat preşedintele CJ, Bogdan Toader, la finalul şedinţei.

În schimb, aleşii judeţeni din Prahova au găsit bani pentru a suporta deplasarea a patru dintre ei la New York la festivalul România Brodway New York ediţia XVIII-a, prezenţa consilierilor judeţeni prahoveni având drept scop promovarea judeţului.

Potrivit hotărârii adoptate joi, a fost aprobată de principiu alocarea din bugetul judeţului Prahova pe anul 2017 a sumei de 185.000 lei, sumă trecută în hotărârea de CJ în baza unui deviz estimativ.

"În privinţa deplasării în America, este vorba de un grup de şase persoane din cadrul CJ, patru dintre aceste persoane fiind consilieri judeţeni şi două din aparatul de specialitate. (...) Noi dorim să avem acolo un stand în care să ne promovăm atât tradiţiile şi meşteşugurile, dar şi partea economică pe care o considerăm foarte importantă, astfel încât să reuşim să atragem eventuali investitori în judeţul Prahova", a declarat Toader.

Nu este primul an în care Consiliul Judeţean alocă sume de bani pentru deplasarea aleşilor locali în diverse ţări cu scopul reprezentării judeţului pe plan internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.