Ploile torenţiale au creat probleme în 12 localităţi din judeţul Prahova, mai multe persoane fiind surprinse de viituri. Aproximativ 130 gospodării sunt afectate, iar secretarul de stat Raed Arafat s-a deplasat în zonele respective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, la nivelul judeţului Prahova se înregistrează mai multe apeluri prin SNUAU 112 care se semnalează efecte la nivelul a 12 localităţi unde mai multe persoane au fost suprinse de viiturile formate în urma scurgerilor de pe versanţi, iar aproximativ 130 gospodării sunt afectate”, a transmis, vineri seară, ISU Prahova.

Pompierii intervin în localitatea Lăpoşel unde sunt semnalate patru case inundate la care forţele de intervenţie nu pot ajunge din cauza unei viituri. De asemenea, cinci persoane au fost surprinse de o viitură dintre care o femeie a fost salvată (conştientă), iar 4 copii au fost dat dispăruţi.

”Unul dintre copii (fetiţă 3 ani) a fost găsit în SCR, fiind declarat decedat în urma manevrelor de resuscitare. În localitate Lapoş s-au autoevacuat la rude 100 de persoane (fără probleme medicale) din cauza unei viituri care a afectat mai multe gospodării”, au mai transmis pompierii din Prahova.

Sursa citată a precizat că, în localitatea Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un şanţ, dar nu s-au înregistrat victime.

În localitate Valea Călugărească, pe DN 1B, s-a format o viitură care traversează drumul, circulaţia rutieră este oprită, fiind surprinse un număr de 6 autovehicule (4 autoturisme, 2 autocamioane), pasagerii s-au autoevacuat cu excepţia a 2 persoane din autocamioane care refuză evacuarea.

De asemenea, la Spitalul Judeţean Ploieşti se intervine pentru evacuarea apei din subsol.

”În urma discutiei telefonice cu centrul de prognoză din cadrul ANM, a rezultat faptul că în următoarele 2 ore se vor înregistra precipitaţii în zonele afectate în cantităţi de 10 l/mp/h, iar pe parcursul nopţi există riscul apariţiei unor noi sisteme convective ce vor genera cantităţi importante de precipitaţii. Se va elabora o prognoza speciala pentru judeţul Prahova”, a mai transmis ISU Prahova.

Sursa citată a precizat că localităţile afectate sunt în zona de est a municipiului Ploieşti, iar secretarul de stat Raed Arafat s-a deplasat în zonele respective.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.