Poliţiştii din Prahova au deschis dosar penal după ce reprezentanţii biroului electoral al unei secţii de votare din Câmpina au scos din secţie fără pază urna mobilă, pentru ca un alegător imobilizat să voteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Câmpina, au deschis dosar de cercetare penală după ce reprezentanţii biroului electoral al unei secţii de votare din Câmpina au scos urna mobilă din secţie fără pază, au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Prahova pentru News.ro.

Surse judiciare au spus că la respectiva secţie de votare s-a prezentat o femeie care, având documente medicale ce atestau că soţul său este netransportabil, a solicitat urna mobilă. Ocupaţi cu alte probleme, reprezentanţii biroului electoral ai secţiei de votare nu au trimis urna imediat, iar ulterior, când şi-au amintit, au uitat că aceasta trebuie trimisă cu pază, le-au declarat poliţiştilor cei de la secţia de votare, precizează sursele citate. Urmează ca ancheta deschisă în acest caz să stabilească cine se face vinovat de încălcarea legii.

ŞI poliţiştii din Vălenii de Munte au deschis dosar penal pe numele unui alegător pentru tentativă de vot multiplu, acesta fiind al doilea dosar penal pentru astfel de infracţiune deschis la Vălenii de Munte în timpul scrutinului de duminică.

Totodată, în localitatea Puchenii Mari doi alegători au fost amendaţi pentru că şi-au fotografiat buletinele de vot, pe numele unuia dintre ei fiind deschis şi un dosar penal pentru că ar fi încercat să influenţeze votul alegătorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.