Peste 1000 de colete-cadou din partea Statului Major al Forţelor Terestre au fost distribuite gratuit de Compania Naţională Poşta Română către toţi veteranii şi văduvele de război, în semn de recunoştinţă pentru cei care sărbătoresc sâmbătă Ziua Veteranilor de Război.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coletele au fost distribuite în cadrul campaniei „Recunoştinţă veteranilor de război“, care s-a desfăşurat pentru al treilea an consecutiv, în perioada 20 – 29 aprilie. Aceasta este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, pentru a aduce apreciere şi preţuire veteranilor şi văduvelor celui de-Al Doilea Război Mondial.

Poşta Română a participat şi la pregătirea pachetelor pentru veterani: 580 au fost pregătite la Cercul Militar Naţional de către militari şi personalităţi culturale şi artistice. Restul au fost pregătite la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc de elevii militari, alături de personalităţi civile din şase judeţe şi militari cu cele mai înalte grade.

„Poşta Română este alături de acţiunile militarilor, cărora le apreciem spiritul de sacrificiu şi întreaga muncă depusă. Prin distribuirea coletelor pentru veteranii de război şi văduve, Compania a realizat în primul rând un proiect de suflet. În acelaşi timp, însă, dovedim şi cu acest prilej că ne luăm în serios rolul de partener strategic al statului român“, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română.

Distribuirea pachetelor prin Poşta Română către veteranii de război din întreaga ţară s-a realizat începând de joi. Echipele au fost constituite din personal al unităţilor militare,  voluntari, precum şi membri ai asociaţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale de profil. 

“29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război, o zi la fel de importantă ca Ziua Naţională. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). De Ziua Veteranilor, în anul 2020, erau aproximativ 4.100, toţi trecuţi de vârsta de 90 de ani. Mai sunt alături de noi doar pentru câţiva ani şi această comoară de preţ va dispărea. Să nu uităm că nimic nu e gratis. Şi România a plătit scump pentru onoarea de a fi român”, precizează Ministerul Apărării Naţionale pe pagina dedicată Zilei Veteranilor de Război.

”În ultimii ani, numărul veteranilor s-a diminuat considerabil. În 2022 mai aveam 1.791 de veterani şi văduve, iar acum - 1.069. Astăzi, de ziua Veteranilor de Război, Compania Naţională Poşta Română îşi exprimă preţuirea pentru cei care nu au ştiut ce înseamnă frica atunci când au apărat fiecare centimetru al pământului românescŢ, precizează Poşta Română.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.