Cei 40 de pompieri români pre-poziţionaţi în Franţa întervin alături de omologii francezi, de peste 48 de ore, pentru limitarea propagării unui incendiu de pădure care se manifestă în proximitatea localităţii Chanousse, a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solicitarea a venit din partea ofiţerului de legătura francez, pentru protejarea comunităţilor aflate în pericol, situate la aproximativ 200 km distanţă faţă de baza de operaţii.

Astfel, sub supravegherea şi coordonarea domnului Commandant Jérôme Jallet, şeful sectorului de ardere controlată, specializat în tehnica  „feux tactiques", colegii nostri au participat la misiunea de ardere controlată, pentru limitarea propagării incendiului spre zona locuită. Ulterior, pompierii români au fost angrenaţi în misiunea de supraveghere a eventualelor scântei care pot provoca alte incendii pe versantul opus, mai arată sursa citată.

Pentru limitarea şi stingerea flăcărilor care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 140 ha, salvatorii români intervin cu 4 autospeciale de stingere, 1 autocisternă şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Totodată, pentru asigurarea alimentării cu apă a autospecialelor, de la sursele existente în zonă, s-a realizat un dispozitiv de intervenţie terestră, cu o lungime de peste 1 km.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost alocate 6 avioane de stingere tip CANADAIR, 1 avion de stingere tip DASH şi elicoptere cu sisteme bambi bucket pentru efectuarea  recunoaşterilor aeriene şi acoperirea optimă a suprafeţelor afectate, mai indică sursa menţionată.

Conform prognozelor, riscul apariţiei incendiilor de pădure în zonă este în continuare unul ridicat.

Foto: IGSU
Foto: IGSU
Foto: IGSU
Foto: IGSU
Foto: IGSU
Foto: IGSU
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.