Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să aibă în atenţie condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum şi să reducă semnificativ viteza atunci când sunt precipitaţii, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei, în contextul în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări de cod galben,de intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte la peste 1.400 m, temporar viscol la peste 1.700 m.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, vă sfătuim să adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi să evitaţi orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului, mai transmite Centrul Infotrafic din IGPR.

„Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!, Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În condiţii de trafic intens, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule”, mai arată sursa citată.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii sau a ceţii, a lapoviţei ori ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere, mai spus poliţiştii rutieri.

„Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare! Conduceţi în mod responsabil, cu multă atenţie!”, conchide sursa menţionată.

Meteorologii au emis atenţionări cod galben, prognozând intensificări ale vântului în mai multe zone ale ţării începând de sâmbătă după-amiază şi până duminică după-amiază. La munte, în special în Carpaţii Orientali va ninge, iar la altitudini de peste 1.700 de metri va fi viscol.

O atenţionare meteorologică cod galben, valabilă în intervalul 11 noiembrie, ora 17.00 – 12 noiembrie, ora 08, vizează intensificări ale vântului, predominant ninsori la munte la peste 1.400 m, temporar viscol la peste 1.700 m.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.