Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului. În multe zone din ţară, sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care traficul se desfăşoară în condiţii de ploaie, cu rafale de vânt, împrejurări în care poliţiştii rutieri recomandă creşterea distanţei de siguranţă între vehicule, asigurarea corespunzătoare înaintea schimbării benzii sau a direcţiei şi evitarea staţionării în apropierea copacilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru evitarea implicării în accidente, pe timpul nopţii şi la orele dimineţii, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi pe poduri, acolo unde carosabilul poate deveni alunecos din cauza diferenţelor de temperatură, mai indică sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.