Poliţia Capitalei desfăşoară cercetări la Spitalul de Arşi în legătură cu cele două cazuri de morţi suspecte înregistrate în ultima perioadă, respectiv pacientul cu viermi în răni şi femeia căreia i s-a făcut o transfuzie greşită, iar joi o echipă de poliţişti de la Serviciul Omoruri ridică documente de la unitatea medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În ambele cazuri se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Urmează să se stabilească în ce condiţii s-a produs decesul celor două persoane. În prezent se efectuează activităţi de cercetare pentru stabilirea datelor concrete atât privind transfuzia, cât şi igienizarea, cu sprijinul autorităţilor competente. S-a dispus ridicarea documentelor medicale necesare în cauză. Urmează să fie audiat personalul medical şi auxiliar implicat în cele două cauze”, au declarat surse apropiate anchetei pentru News.ro.

Calendarul audierilor va fi stabilit de procuror în perioada imediat următoare. 

Cu privire la cazul pacientului de 77 de ani sosit cu arsuri la Spitalul de Arşi, care a fost filmat în timp ce avea viermi în spatele urechii, poliţiştii vor verifica ce reglementări privind igiena în spitale au fost stabilite şi dacă au fost încălcate. De asemenea, urmează ca, la finalizarea raportului de necropsie, să se stabilească dacă există vreo legătură de cauzalitate între moartea pacientului şi contaminarea rănilor cu larve.

Legat de cazul femeii de 68 de ani căreia i s-a administrat o transfuzie cu o grupă greşită de sânge, principala ipoteză de lucru a anchetatorilor este că, în spital, pacientei i s-a determinat greşit grupa de sânge. Şi în acest caz urmează ca anchetatorii, în baza documentelor medico-legale să determine dacă accidentul de transfuzionare are legătură sau nu cu decesul pacientei.

“Este un dosar în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Urmează ca procurorul de caz, în funcţie de probele pe care le are, să cheme la audieri pe cei responsabili", a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul pacientului de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală care avea o rană invadată de viermi, un medic transmiţând imaginile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei au mers joi la Spitalul de Arşi pentru a ridica mai documente legate de bărbatul care avea larve într-o rană din spatele urechii şi care a decedat. Anchetatorii vorbesc cu reprezentanţii spitalului, cu medici şi cu asistente care pot da informaţii despre acest caz.

Gazeta Sporturilor a difuzat, joi, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu pacientul care avea viermi într-o plagă de pe ceafă, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte.  Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi din Capitală, unde situaţia este gravă, el spunând că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestei unităţi. Ministrul a spus că la această unitate sunt probleme grave de management şi de personal insuficient şi este inadmisibil ca după şase luni de la tragedia Colectiv să nu fi învăţat nimic.

Voiculescu a precizat că, la acest moment, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Arsuri sunt doi pacienţi, iar în total sunt 47 de bolnavi internaţi la acest spital. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.