Poliţia Română a transmis că peste 90 de kilograme de droguri au fost confiscate de către poliţişti în urma activităţilor desfăşurate, de pe 12 mai până joi, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în perioada 12 – 25 mai, poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 45 de acţiuni operative de amploare, pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani, conform comunicatului de presă al Poliţiei Române.

În cadrul acestor acţiuni, au fost efectuate 388 de percheziţii domiciliare şi 16 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 563 de persoane.

Potirvit sursei citate, au fost emise 117 ordonanţe de reţinere şi 25 de mandate de arestare preventivă, iar, faţă de 39 de persoane, a fost luată măsura controlului judiciar. Mare parte din activităţi au fost desfăşurate la data de 25 mai a.c., iar instanţele nu s-a pronunţat cu privire la toate măsurile preventive.

De asemenea, au fost indisponibilizate 45,077 kilograme de cannabis, 703 grame de cocaină, 12,351 kilograme de droguri sintetice, 31,605 kilograme de alte substanţe cu efect psihoactiv, 7,106 kilograme de substanţă vegetală, 329 de doze droguri, 84 de grindere, 51 de cântare de precizie, 945 de comprimate şi 4 instalaţii pentru culturi de cannabis.

Totodată, au fost instituite măsuri pentru 14 autoturisme, 284 de telefoane, 21 de laptopuri, 52 de cartele SIM, 41 de medii de stocare, 8 arme letale, 11 arme neletale, 188 de bucăţi de muniţie, 5 ceasuri, 16 carduri bancare, 875.479 de lei, 129.855 de euro, 2.530 USD, 1.320 de lire sterline şi 10.900 de euro, care prezintă urme de contrafacere.

„În cadrul acţiunilor, alături de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, au participat luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene şi jandarmi”, mai transmite sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.