Poliţiştii români au luate în supraveghere 1.679 de persoane, faţă de care organele judiciare au dispus măsuri preventive, în luna aprilie. Astfel, faţă de 378 de persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, faţă de 1.298 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, iar faţă de trei persoane, cea a controlului judiciar pe cauţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În prezent, se află în supraveghere 13.158 de persoane cu măsuri preventive, dintre care 1.944 se află în arest la domiciliu, 11.182 se află sub control judiciar, iar faţă de 32 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cauţiune”, mai arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Valoarea totală a măsurilor preventive de control judiciar pe cauţiune, stabilite de către organele judiciare, ajunge la 3.451.000 de euro, respectiv 240.040 de lei, conform sursei citate.

„La data de 30 aprilie a.c., existau 51.053 de persoane înscrise în Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, pentru care structurile Poliţiei Române desfăşoară activităţi de supraveghere, conform Legii nr. 118/2019”, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.