Poliţia Locală Sector 6: anunţă vineri că un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an şi anume femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor „un bănuţ pentru lapte praf”. În cursul anului 2022, poliţiştii locali din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancţiuni pentru cerşetorie, în valoare de 45.450 de lei. Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor „un bănuţ pentru lapte praf”. Atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi! În braţele cerşetoarelor nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe. Poliţia Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancţionat cu amendă”, anunţă instituţia.

”Ţi se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în braţe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulţi, miloşi, îşi deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu, unde o astfel de femeie apela la mila şoferilor. „De ce ţii copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?”, a întrebat-o un şofer. „Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte”, a răspuns cerşetoarea. Poliţia Locală Sector 6, aflată prin zonă s-a sesizat în acest caz. A constatat, astfel, că femeia ţinea în braţe nu vreun bebeluş adevărat, ci o „păpuşă” din cârpe, băgate într-o salopetă de copil”, spune Poliţia Locală Sector 6.

Potrivit autorităţilor, ”nu este singura şi nici la prima abatere”.

”Joi au fost prinse trei cerşetoare cu păpuşi din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Săptămâna trecută, de asemenea, alta. Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci şi refuză sprijinul Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. Azi, 6 ianuarie, o altă femeie cu păpuşă în braţe apela la mila şoferilor în zona Grozăveşti”, arată poliţia locală.

”Pare a fi o adevărată reţea de cerşetoare cu păpuşi, căci unele persoane prinse în fapt figurează cu acelaşi nume de familie şi au mai fost amendate anul trecut pentru aceeaşi faptă. În total, în cursul anului 2022, poliţiştii locali din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancţiuni pentru cerşetorie, în valoare de 45.450 de lei. Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei”, se mai precizează în comunicat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.