Poliţia Capitalei explică despre cazul unor fete care ar fi fost agresate sexual de către un asistent maternal şi precizează că faptele au fost comise până în luna iulie a anului trecut, „când cele două minore au fost internate într-un centru de pe raza sectorului 4” iar cercetările au fost declanşate atunci. De asemenea, „au fost efectuate mai multe activităţi procesual penale, au fost ridicate probe şi mijloace de probă şi dispuse expertize”, iar „cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor”, adaugă sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Cu privire la o situaţie în care sunt implicate minore instituţionalizate, facem următoarele precizări. Cauza se află în instrumentarea Secţiei 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Cercetările au fost declanşate în luna iulie 2021, când subunitatea de poliţie a fost sesizată de către un reprezentant al unui centru de primire în regim de urgenţă, cu privire la faptul că două minore, ar fi fost victimele unor agresiuni sexuale, fiind indicat ca posibil agresor asistentul maternal la care se aflau in plasament”, a anunţat Poliţia Capitalei.
 
Conform sursei menţionate, „din datele şi probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că faptele ar fi fost săvârşite până în luna iulie 2021, când cele două minore au fost internate într-un centru de pe raza sectorului 4”.
 
Totodată, „în cauză au fost efectuate mai multe activităţi procesual penale, au fost ridicate probe şi mijloace de probă şi dispuse expertize. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol, agresiune sexuală şi coruperea sexuală a minorilor”, mai precizează Poliţia Capitalei.
 
Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, a semnalat, luni, cazul a trei fete agresate sexual de către un asistent maternal, în Sectorul 4 din Bucureşti. El a solicitat intervenţia ministrului Gabriela Firea, dar şi a primarului Daniel Băluţă şi a conducerii DGASPC Sector 4. Bălan consideră că meseria de asistent maternal, ”o ruşine naţională”, ar trebui să fie desfiinţată treptat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.