Centrul Infotrafic a transmis, miercuri, că pe arterele din mai multe zone ale ţării se circulă în condiţii de carosabil umed, iar pe DN 18 B, în judeţul Maramureş este polei. În zona de munte din mai multe judeţe ninge, iar poliţiştii recomandă şoferilor prudenţă sporită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia închisă din cauza condiţiilor meteorologice sau ca urmare a vreunui eveniment rutier. Sunt semnalate condiţii de polei pe DN 18B Târgu Lăpuş – Cerneşti, judeţul Maramureş, unde se acţionează cu material antiderapant”, a transmis, miercuri, Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că, în zona montană a judeţelor Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş precipitaţiile sunt sub formă de ninsoare.

Pe artere rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti şi DN 1 Ploieşti-Braşov, traficul se desfăşoară pe un carosabil parţial umed, fără precipitaţii.

”Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze corespunzător autovehiculul. Dacă partea carosabilă este umedă sau alunecoasă, reduceţi viteza pentru a putea opri în siguranţă dacă situaţia o impune, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare”, au transmis poliţiştii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.