Consilierul local PNL Sector 3 Cătălin Moldoveanu a anunţat, joi, că filiala liberală va face demersuri pentru organizarea unui referendum local în vederea recuperării zonei retrocedate din Parcul IOR şi a adăugat că au fost strânse 15.000 de semnături pentru recuperarea acestei zone a parcului, o zonă care să rămână un spaţiu verde şi de recreere pentru bucureşteni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am reuşit să strângem 15.000 de semnături, un număr important, dar eu cred că în Sectorul 3 mai sunt mii, poate zeci de mii de cetăţeni pentru care tema aceasta este foarte importantă. Tocmai de aceea, grupul de consilieri PNL a decis să susţină o iniţiativă pentru demararea unui referendum local, la nivelul Sectorului 3, pentru a întreba toţi cetăţenii Sectorului 3 dacă această zonă ar trebui recuperată şi transformată în parc. Primăria generală nu a avut nicio reacţie după ce noi am aprobat hotărârea de Consiliu local prin care am cerut exproprierea sau rezolvarea pe cale juridică a acestei situaţii. Cred că nu mai putem să aşteptăm. În fiecare zi se taie copaci. Ard zone importante din parc. Cred că e momentul să fim şi mai hotărâţi în demersul acesta”, a explicat Cătălin Moldoveanu, într-un mesaj video postat, joi pe pagina de Facebook, a organizaţiei PNL Sector 3.

Liberalul a maai explicat că partidul va discuta cu reprezentanţii tuturor grupurilor politice pentru susţinerea acestui proiect, iar referendumul ar urma să se desfăşoare siimultan cu alegerile europarlamentare sau locale, astfel încât să nu existe costuri suplimentare

„Avem nevoie de o treime din consilierii locali să susţină prin semnătură acest proiect, iar apoi să fie votat cu majoritate simplă, motiv pentru care, de azi, vom începe demersurile în acest sens”, a mai afirmat Moldoveanu.

El a adăugat că a primit o serie de ameninţări, după ce a început acest demers privind acea zonă din Parcul IOR, inclusiv o notificare de la proprietarul terenului care i-a transmis că ar trebui să plătească prejudicii de două milioane euro, fiindcă i-a adus prejudiciu de imagine.

„Intenţia noastră a fost doar de a recupera această zonă. Suntem în 2023 şi eu cred că acesta nu mai este un an în care mai merge cu astfel de ameninţări. Nu am făcut rău nimănui, noi încercăm doar se recuperăm un teren pe care oamenii l-au folosit de zeci de ani şi l-au considerat proprietate publică. A devenit proprietate privată. Ştiu sigur că există un interes real, arzător chiar şi la propriu, după câte incendii au fost anul acesta. Peste zece incendii au fost în Parcul IOR şi nu s-a găsit niciun vinovat”, a mai declarat consilierul local liberal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.