Colegii copilului de la Şcoala Gimnazială “Sfânta Vineri” din municipiul Ploieşti care a murit în bancă, după ce a intrat în stop cardio-respirator, primesc consiliere psihologică. Părinţii care constată că micuţii lor sunt afectaţi în urma tragediei la care au asistat sunt îndrumaţi să se adreseze Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un psiholog de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională a participat, joi, la o activitate de consiliere de grup cu elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială “Sfânta Vineri” Ploieşti, unde un elev de nouă ani a suferit un stop cardio-respirator în timpul unei ore, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova.  
 
”Psihologul şcolar a organizat cu elevii clasei activităţii specifice ce au vizat  modalităţi de gestionare a pierderii având următoarele obiective: identificarea emoţiilor, gestionarea acestora, modalităţi de rezilienţă. Pe parcursul activităţii de consiliere elevii au participat activ, au comunicat cu uşurinţă, au fost receptivi, cooperanţi, au pus întrebări cadrului didactic, iar la finalul activităţii şi-au exprimat dorinţa pentru o nouă activitate de acest tip. În completarea intervenţiei sale, psihologul şcolar a purtat discuţii cu directoarea şcolii şi cu învăţătoarea clasei asupra unor aspecte privind continuarea activităţilor de consiliere şi asistenţă psihopedagogică pentru elevi, cadre didactice şi părinţi, atât fizic cât şi online”, a transmis, joi seară, IŞJ Prahova printr-un comunicat de presă.
 
O nouă activitate de consiliere de grup va fi desfăşurată ci copiii săptămâna viitoare.
 
Oficialii Inspectoratului Şcolar îi îndrumă pe, părinţii, elevii sau profesorii şcolii să se adreseze specialiştilor Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova pentru consiliere individuală.
 
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională ( CJRAE) Prahova este o unitate conexă a învăţământului preuniversitar care oferă, coordonează şi monitorizează servicii educaţionale specifice acordate copiilor sau elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi membrilor comunităţii.
 
Un băiat în vârstă de nouă ani, elev la o şcoală din Ploieşti şi cunoscut cu afecţiuni cardiace, a intrat în stop cardio-respirator, marţi, în timp ce se afla la cursuri. Echipajul medical care a intervenit l-a dus la spital, unde medicii au continuat manevrele de resuscitare. Ulterior, a fost declarat decesul băiatului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.