Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a declarat că, în luna septembrie, aproape 75% din totalul cazurilor care au fost confirmate şi 90% din totalul deceselor care au fost înregistrate au survenit la persoane nevaccinate. "Din totalul persoanelor vaccinate până în prezent, indiferent că vorbim de cele cu o doză, infectate după prima doză sau infectate după a doua doză, doar 1,3% s-au infectat deşi erau vaccinate", a explicat Pistol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pistol a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că aproape 29.000 de persoane vaccinate cu o doză s-au infectat. 
 
"Aş vrea să vă aduc la cunoştinţă câteva informaţii referitoare la situaţia persoanelor confirmate ca fiind bolnave după vaccinare. Este analiza lunară pe care noi o efectuăm şi pot să vă spun următoarele. Din numărul total de cazuri confirmate până în prezent post vaccinare, cei care au făcut doar o singură doză s-au infectat într-un număr de 28.929 ceea ce reprezintă un procent de 0,54 la sută din cele aproximativ 5 milioane 300 de persoane vaccinate în România. Peste 50%, mai exact 53,56% la sută dintre aceştia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză ceea ce ne permite să tragem concluzia că este foarte posibil că nu avuseseră timp suficient să dezvolte imunitate”, a declarat Adriana Pistol.
 
Ea a mai afirmat că după administrarea a două doze au fost infectate peste 38.000 de persoane. 
 
"Referitor la persoanele care au fost infectate după administrarea a două doze acestea sunt în număr de 38.604, ceea ce reprezintă 0,72 la sută din totalul persoanelor vaccinate în România cu două doze, acestea, într-un procent de 70% au fost confirmate după administrarea dozei a doua la un interval de peste 120 de zile, deci peste patru luni. Astfel, în luna septembrie aproape 75% din totalul cazurilor care au fost confirmate şi 90% din totalul deceselor care au fost înregistrate au survenit la persoane nevaccinate. Dacă stăm să facem o analiză, din totalul persoanelor vaccinate până în prezent, indiferent că vorbim de cele cu o doză, infectate după prima doză sau infectate după a doua doză, doar 1,3% s-au infectat deşi erau vaccinate. Prin urmare, 98,7% din persoanele vaccinate au fost protejate până în prezent şi nu au dobândit infectarea”, a explicat Adriana Pistol.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.