Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, prezent în Italia la funeraliile de stat pentru victimele seismului din urmă cu o săptămână, a declarat, marţi, că ar putea acorda ajutoare financiare românilor ale căror case au fost distruse pe baza unor declaraţii pe proprie răspundere, pentru că în cea mai mare parte aceştia şi-au pierdut actele oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vrem ca ajutoarele să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ele. Dacă ar fi să rămânem în regulile birocratice ar trebui să aşteptăm documente care să dovedească că locuinţele lor s-au dărâmat, documente care să demonstreze că ei stăteau acolo”, a declarat ministrul Muncii Dragoş Pîslaru.

El a spus că va încerca deblocarea ajutoarelor financiare promise de Guvern pentru românii care au avut de suferit în urma cutremurului, prin declaraţii pe proprie răspundere.

„O să încercăm cu declaraţii pe proprie răspundere mai întâi să deblocăm ajutorul financiar şi mai apoi să vedem ce documente justificative avem nevoie. Preocuparea noastră este ca dacă îl numim ajutor de urgenţă să ajungă cât mai repede la oameni”, a spus Pîslaru.

Premierul Dacian Cioloş i-a vizitat, marţi, timp de peste o oră, pe românii internaţi în spital în Italia în urma cutremurului de săptămâna trecută, afirmând că aceştia sunt într-o stare bună, şi a anunţat că Executivul va trimite un asistent social în Italia pentru a ajuta victimele să intre cât mai repede în posesia ajutoarelor din partea statului.

"Am stat de vizită cu doamnele, le-am explicat ce am decis să facem, ajutorul fianciar pe care să îl acordăm. Le-am spus că am decis chiar de mâine să vină un asistent social de la Bucureşti, care va sta o lună, două, cât va fi necesar aici, ca să ajute persoanele de la ambasadă, să facă toate formalităţile necesare ca oamenii să poată intra în posesia ajutorului pe care îl acordăm", a spus Cioloş, la finalul vizitei, într-o declaraţie oferită Digi24.

Guvernul a decis, luni, acordarea unor ajutoare financiare în sumă de 6.000 de euro pentru copiii rămaşi orfani în urma cutremurului din Italia, în sumă de 1.000 de euro pentru fiecare persoană decedată în seism, 10.000 de euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuinţe au fost distruse în proporţie de peste 50% şi îşi menţin reşedinţa în Italia şi 3.000 de euro pentru cei care nu au locuinţă proprie, dar nu mai au unde să stea după seism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.