Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi seară, că şi în sectorul privat există reguli ”pe care cineva trebuie să le respecte” şi a promis că ”şe vor schimba multe”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat, joi seară, întrebadă fiind ce se va întâmpla cu spitalele private după scandalul în care este implicat spitalul Sanador, că activitatea acestor unităţi sanitare este supusă unor reguli care trebuie respectate şi că se vor schimba „multe” în aceatsă privinţă.

„Există şi acolo nişte reguli pe care cineva trebuie să le respecte. Există autorităţi care trebuie să verifice pentru că, am repetat, avem reguli, avem proceduri, avem protocoale, avem inclusiv program de lucru al medicilor statuat prin lege, dar ministrul nu poate să meargă să vadă dacă se respectă asta. Managerul şi autorităţile trebuie să facă asta. Se vor schimba multe, veţi avea surprize” a afirmat Sorina Pintea joi, la Braşov. 

Un copil de un an şi zece luni a murit la spitalul privat Sanador din Bucureşti, în urma unei operaţii pentru hernie inghinală. Potrivit rezultatului necropsiei, copilul a suferit un şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

Mai multe anchete au fost emarate în urma acestui caz. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.