Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune, referitor la un cabinet estetic dintr-un centru comercial care ar face programări deşi autorizaţia de funcţionare i-a fost suspendată de Direcţia de Sănătate Publică în septembrie, că DSP este o autoritate a statului, iar deciziile trebuie respectate. "Dacă cineva înţelege să nu respecte ceea ce statul român face, atunci există şi alte mijloace, în speţă plângere penală", afirmă Pintea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Până la urmă, Direcţia de Sănătate Publică este o autoritate a statului român, funcţionează după nişte reguli ale statului român, după nişte proceduri într-un cadru legal, ca atare deciziile pe care le ia trebuiesc respectate. Dacă cineva înţelege să nu respecte ceea ce statul român face, atunci există şi alte mijloace, în speţă plângere penală şi notificarea conducerii mall-ului că acolo se desfăşoară o activitate ilegală", a spus Sorina Pintea, marţi, la Digi 24.

Pintea a spus că există în acest caz o suspendare a autorizaţiei de funcţionare, iar din câte ştie s-au dat şi amenzi.

Ea a mai spus că această clinică este, de fapt, un cabinet care funcţionează într-un mall, unde se ofereau servicii de injectare cu botox, cu acid hialuronic.

"Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat un control, în prima fază în luna august, apoi în luna septembrie au decis să suspende autorizaţia de funcţionare pentru că nu se respectau circuitele funcţionale, societatea nu a putut să facă dovada existenţei unor documente. S-a suspendat activitatea, societatea urma să ridice o notificare privind neregulile şi care trebuiau rezolvate în termenul cel mai scurt, există nişte termene legale, astfel încât să îşi redobândească autorizaţia de funcţionare pentru o anumită activitate. Nu s-a întâmplat asta", a explicat Pintea.

Pintea a afirmat că acea clinică are o relaţie pur comercială cu mall-ul în care funcţionează, însă una dintre părţi desfăşoară o activitate neautorizată.

"Până la urmă eu nu cred că în acel contract societatea spune: ştiţi, eu o să fac ceva neautorizat, îmi daţi voie...", a declarat Pintea, adăugând că nu ştie ce decizie va lua conducerea mall-ului, dar DSP trebuia să îi informeze pe reprezentanţii centrului comercial.

Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că a verificat 10 unităţi sanitare private, ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind activitatea falsului medic Matteo Politi/Matthew în aceste structuri, dar şi a informaţiilor primite la numărul de telefon pus la dispoziţie. Inspectorii DSPMB au decis închiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au emis decizii de suspendare a activităţii pentru alte 3 clinici medicale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 72.200 de lei, anunţa, luni, Ministerul Sănătăţii.

În cazul clinicii care a fost închisă, unitatea acorda consultaţii medicale deşi avea emisă Decizia de Suspendare a Activităţii nr. 36/02.09.2018, încă din luna septembrie a anului 2018, iar la una dintre cele 10 clinici verificările sunt în curs de desfăşurare, ele nefiind finalizate, se arăta în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Conducerea DSPMB a anunţat Ministerul Sănătăţii că a depus deja plângere penală împotriva angajaţilor care au întocmit şi verificat codurile de parafă.

În perioada următoare, inspectorii sanitari vor continua verificările şi la alte unităţi de acest tip.

În 8 februarie, Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.