Pilotul paramotorului prăbuşit în luna iulie în lacul Comana, Marian Cojocaru, a fost audiat, luni, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, el declarând, după trei ore de audieri, că procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că este suspect în dosarul privind prăbuşirea paramotorului, în urma căreia şi-a pierdut viaţa Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Am dat o declaraţie vizavi de ce s-a întâmplat cu accidentul. Acum urmează să se facă anumite expertize la echipamentul cu care s-a zburat, pentru că a fost, după părerea mea şi am susţinut asta, un defect la aripa pe care am folosit-o. Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că voi fi suspect într-un dosar. E normal să fie aşa”, a declarat Marian Cojocaru.

Pilotul a susţinut că, înainte de decolare, a verificat echipamentul, aceasta fiind obligaţia sa, dar că nu a constatat nicio defecţiune.

"Obligaţia oricărui pilot de zbor este să-şi verifice echipamentul la decolare. Şi am făcut acest lucru. Voalura arăta foarte bine, era intactă, cusături, tot. Se pare că a cedat extradosul, undeva la bordul de atac, voalura s-a rupt pur şi simplu, apoi a urmat o sfâşietură până în spate. S-a rupt aripa. Asta a fost ce am văzut eu în timpul zborului, până să cad să nu mai ştiu de mine”, a afirmat pilotul.

El a mai spus că nu se consideră vinovat, pentru că a fost un accident şi că "se întâmplă şi accidente stupide”.

"Nu sunt vinovat, pentru că nu a depins de mine accidentul care s-a întâmplat. A fost o chestie stupidă. Ca şi când ai merge cu maşina pe stradă cu viteza regulamentară şi pierzi toată partea de jos, deodată. S-a rupt aripa. Din păcate, se întâmplă şi accidente stupide”, a afirmat Cojocaru.

Avocata pilotului declară că una dintre acuzaţiile aduse de procurori este depăşirea limitei de greutate, anchetatorii susţinând că limita ar fi de 250 de kilograme. Apărătoarea lui Marian Cojocaru a explicat că ea şi clientul ei au adus documente care contrazic acest lucru şi că greutatea ce ar putea fi dusă de un aeromotor este de 300 de kilograme.

Paramotorul pilotat de Marian Cojocaru s-a prăbuşit în luna iulie a acestui an într-un lac din Parcul Naţional Comana din judeţul Giurgiu. Pasagerul, un cetăţean rus rezident în Bucureşti, a murit, în pofida încercărilor medicilor de a-l resuscita. Bărbatul, Nik Baydin, era chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC.

Marian Cojocaru este şeful Aerodromului Comana şi are la activ peste 5.000 de ore de zbor. El a fost internat la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, după ce a suferit un traumatism cranian şi a fost în pericol să se înece.

Pilotul a fost diagnosticat, în timpul spitalizării, cu două bacterii care au o rezistenţă crescută la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter baumanni, considerate bacterii intraspitaliceşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.