Salvamontişii de la Bran, structură desfiinţată şi care nu mai funcţionează de la 1 aprilie, au lansat o petiţie online prin care strâng semnături pentru salvarea unităţii, ei acţionând în instanţă Primăria, în contencios administrativ, pentru concediere abuzivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petiţia a fost lansată marţi şi a fost semnată de peste 1.000 de persoane până acum.

”Formaţia Salvamont Bran a fost desfiinţară în mod ilegal sub pretextul inexistenţei suficientor fonduri de finanţare a Formaţiei din partea Primăriei comunei Bran. Această petiţie este adresată tuturor celor care susţin formaţia Salvamont Bran şi care consideră că reînfiinţarea Formaţiei Salvamont Bran reprezintă o necesitate pentru turişti şi pentru pasionaţii sporturilor montane. Cu ajutorul vostru vom putea să ne reluăm munca pe care o facem în folosul comunităţii şi al muntelui“, se arată în petiţia salvamontiştilor.

Serviciul de Salvamont din zona Bran Moieciu a fost desfiinţat de la 1 aprilie, iar cei cinci angajaţi au fost daţi afară, sediul fiind sigilat de Poliţia Locală. Salvamontişii, însă, au acţionat în instanţă Primăria Bran, pentru concediere abuzivă.

Serviciul era finanţat de Primăria Bran, în proporţie de 60% şi de Primăriile Moieciu şi Fundata, cu câte 20%.

Autorităţile locale au desfiinţat posturile, predând Consiliului Judeţean administrarea Serviciului Salvamont, dar fără a discuta în prealabil cu instituţiile judeţene. Potrivit primarului din Bran, Curtea de Conturi a atras atenţia că Salvamontul, care aparţinea de Ocolul Silvic, funcţionează ilegal deoarece Ocolul Silvic nu trebuie să facă acţiuni de salvare.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au declarat că nu pot prelua serviciul Salvamont, chiar dacă ar vrea, deoarece nu ar fi legal. 

În alte zone montane, serviciile salvamont sunt în subordinea primăriilor, astfel că nu există probeleme juridice legate de funcţionarea acestora. Zona Bran-Moieciu are 18 trasee montane întinse pe 200 de kilometri pătraţi. Pentru a putea funcţiona, Serviciul Salvamont necesită fonduri de aproximativ 300.000 de lei pe an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.