Peste o sută de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, vineri, la 8.455 de cazuri, fiind înregistrate 32 de decese. Boala s-a extins din septembrie 2016 în 40 de judeţe şi în Capitală, anunţă, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până în 4 august este de 8455, fiind înregistrate 32 de decese, dintre care opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, şapte în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş-Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi municipiul Bucureşti. 

Potrivit sursei citate, rujeola s-a extins în 40 de judeţe şi în Capitală din 30 septembrie 2016, când a fost declarată epidemia, şi până în 4 august 2017. 

Cele mai afectate judeţe, cu peste o mie de cazuri de rujeolă fiecare, sunt Timiş (1.215 cazuri), Caraş-Severin (1.110 cazuri) şi Arad, cu 1002 cazuri confirmate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.