Cazul copilului de 11 ani din Bacău care a fost lovit de o maşină când cerşea într-o intersecţie readuce în discuţie amploarea fenomenului cerşetoriei în rândul copiilor. Anul trecut, au fost înregistrate peste 900 de sesizări privind cerşetoria în rândul copiilor, la nivelul întregii ţări, la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) şi la Direcţiile din subordine, potrivit unor date transmise News.ro de ANPDCA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2016, la nivel naţional, la ANPDCA au fost înregistrate 10 sesizări privind cerşetoria în rândul copiilor, iar la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţele ţării şi din sectoarele Capitalei, au fost înregistrate, în total, 927 de sesizări.

De asemenea, conform datelor transmise News.ro, în perioada 1 ianuarie - 15 februarie 2017, au fost trimise 122 de sesizări la ANPDCA şi DGASPC.

Luni, un copil de 11 ani din Bacău care cerşea într-o intersecţie a fost lovit cu maşina de un tânăr aflat sub influenţa alcoolului. Băiatul a fost rănit, fiind transportat cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, şoferul avea o alcoolemie de 0,54. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Băiatul este în continuare internat, în stare gravă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, în Secţia de Terapie Intensivă, el suferind în urma accidentului un traumatism craniocerebral, fractură de bază de craniu şi un hematom subdural.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.