Peste 5.000 de clujeni au apelat numărul unic destinat cazurilor de abuz împotriva copiilor - 119, în decurs de doi ani, cele mai numerosase sesizări vizând abuzul fizic şi emoţional, transmite Consiliul Judeţen Cluj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din momentul în care serviciul de call center destinat sesizării cazurilor de abuz împotriva copiilor – 119 a devenit operaţional, în luna ianuarie 2022, şi până în data de 15 februarie 2024, numărul 119 a fost apelat de 5.271 de persoane.

În intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, la nivelul D.G.A.S.P.C. Cluj au fost recepţionate 2.465 de apeluri, în timp ce în anul 2022 au fost recepţionate 2.454 de apeluri.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie 2024 - 15 februarie 2024, 352 de clujeni au apelat numărul unic 119.

În ceea ce priveşte problemele sesizate, cele mai multe au vizat abuzul fizic şi emoţional (respectiv 2005 cazuri) precum şi neglijarea (285 de cazuri).

În plus, au mai fost sesizate cazuri de bullying, copii care refuză să meargă la şcoală, cazuri de exploatare prin muncă, exploatare sexuală, violenţă în şcoală, trafic de minori.

„La numărul unic gratuit 119 răspund 24 de ore din 24 specialişti în domeniul protecţiei copilului. Astfel, încurajez clujenii să sune cu încredere, deoarece copiii aflaţi în situaţii vulnerabile au nevoie de sprijin rapid si eficient" , afirmă Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj: 

Prin apelarea numărului 119, disponibil în toate reţelele publice de comunicaţii din România, pot fi raportate, în regim non-stop, toate cazurile de abuz, exploatare, neglijare şi forme de violenţă asupra copiilor, respectiv toate situaţiile care nu necesită intervenţia imediată a autorităţilor specializate din cadrul Serviciului de Urgenţă 112.

       

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.